Concertagenda - overzicht

Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland voert regelmatig concerten uit met een aantal koren uit de regio Schagen, Castricum en Bergen, waarbij die koren eens in de 4 jaar ook een gezamenlijk concert organiseren in het Concertgebouw te Amsterdam.

In de ruim 40-jarige historie van het orkest is veel ervaring opgedaan met het begeleiden van de bekende, maar ook minder bekende, oratoriumwerken. Het orkest heeft in de afgelopen jaren medewerking verleend aan uitvoeringen van de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weinachtsoratorium van Bach, Carmina Burana van Orff, het Requiem en het Stabat Mater van Dvořák, het Requiem van Verdi en de Messiah van Haendel. Solisten zoals Heleen Koele, Lien Haegeman, Pieter Hendrik, Jan van Elsacker, Hans de Vries en Vincent Lesage verleenden hieraan graag hun medewerking.

Het orkest organiseert daarnaast ook regelmatig zelf concerten, waarbij dan de nadruk meer ligt op symfonische muziek in plaats van oratorium en waarin de mogelijkheid bestaat om instrumentale solisten te begeleiden. Zo werd in 2010 het Pianoconcert No 2. van Rachmaninov uitgevoerd met Kára Würtz als soliste. Ook het vioolconcert van Beethoven, celloconcert van Dvořák, de derde symfonie van Brahms, vierde symfonie van Mahler en de achtste symfonie van Dvořák stonden al eens op het programma.

Natuurlijk kan er hier contact worden opgenomen met de secretaris voor het boeken van begeleidingen van uw koor.

In onderstaande overzicht zijn de reeds geplande concerten terug te vinden.

  

Dag Datum Tijd Locatie Plaats Programma Solisten
donderdag 09-11-2023 20:00 uur Concertgebouw Amsterdam Verdi - Requiem   
vrijdag 31-05-2024 20:00 uur Theaterkoepel Heiloo Celloconcert Dvorak, 2e symfonie Rachmaninov  

 

9 November 2023 - Verdi Requiem - Concertgebouw

Verdi Requiem

Het overweldigende Requiem van Verdi in de Grote Zaal van het Concertgebouw, gezongen door bijna 300 koorzangers en gespeeld door meer dan 50 orkestleden…zo’n bijzonder concert wilt u toch niet missen!

Stichting Millenniumconcert: het Requiem van Verdi

Stichting Millenniumconcert (SMC) is een uniek samenwerkingsverband tussen Koorvereniging Bergen, Oratoriumkoor Schagen, Castricumse Oratorium Vereniging en het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland. Alle verenigingen staan onder muzikale leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof. Dit jaar zingen we na bijna zeven jaar weer samen en zijn trots te kunnen melden dat we Heleen Koele, Lien Haegeman, Leon van Liere en Martijn Sanders als ervaren solisten bij ons op het podium mogen verwelkomen.

Lees meer: 9 November 2023 - Verdi Requiem - Concertgebouw

Who's online

We hebben 22 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok